είπαν για μας

βιογραφικο

Tsikandilakis Leuteris
Ο Λευτέρης Τσικανδηλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1964. Είναι απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ του 1988. Το 1989 ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές σπουδές "Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Εσωτερικού Χώρου" στην DOMUS ACADEMY του Μιλάνο με υποτροφία που έλαβε από τον Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Ενώ το 1990 συνεργάζεται με την DOMUS ACADEMY και συγκεκριμένα με τον Antonio Petrilo στην ερευνητική του εργασία με θέμα "Βιομηχανικός σχεδιασμός των στοιχείων για την διαμόρφωση και οργάνωση των κοινόχρηστων αστικών χώρων". Την περίοδο 1990-1991 εργάζεται με το αρχιτεκτονικό γραφείο της ANNA CASTELLI-FERRIERI στο Μιλάνο.

Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ACF Officina, μιας ομάδας που θεμελιώθηκε από την Anna Castelli-Ferrieri και από designers διαφορετικής εθνικότητας το 1990, με την οποία πραγματοποίησε τις σειρές "Cirri" και "Nomadi", την παραγωγή των οποίων πραγματοποίησε η Iταλική εταιρεία SAMPONET.

tsikandilakis team
Το αρχιτεκτονικό γραφείο με την επωνυμία "Λευτέρης Τσικανδηλάκης & Συνεργάτες" ιδρύεται από τον ίδιο τον Νοέμβριο του 1991 στην οδό Θαλήτα 8 στο Ηράκλειο Κρήτης σε χώρο 110 τ.μ. και ασχολείται με αρχιτεκτονικές μελέτες ιδιωτικών και δημοσίων έργων, διαμορφώσεις επαγγελματικών χώρων, αναστηλώσεις διατηρητέων κτισμάτων και εξειδικευμένα με τη μελέτη σχεδιασμού φαρμακείων. Συγκεκριμένα αναλαμβάνει την αρχιτεκτονική μελέτη κατοικιών, ξενοδοχείων, καταστημάτων, δημοσίων έργων και φαρμακείων, όπου με μεγάλη εργασιακή εμπειρία, πολλαπλές συνεργασίες με εταιρείες του εξωτερικού και νεωτεριστικές ιδέες έχει στόχο την δημιουργία χώρων υψηλής αισθητικής και λειτουργικής απόδοσης ώστε να καλύπτει με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τις ανάγκες του πελάτη. Ταυτόχρονα σέβεται τους περιορισμούς που προκύπτουν από την τοποθεσία και τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε περιοχής μελέτης, οικόπεδο, κτίριο κτλ.


Το γραφείο, στο οποίο απασχολούνται άτομα διαφόρων ειδικοτήτων όπως αρχιτέκτονες μηχανικοί, διακοσμητές και πολιτικοί μηχανικοί δομικών έργων, σταδιακά επεκτάθηκε και από το 2004 βρίσκεται στην οδό Πατρός Αντωνίου 8 στο Ηράκλειο Κρήτης σε χώρο 205 τ.μ.

Τον Νοέμβριο του 2007 ιδρύεται η εταιρεία “Λευτέρης Τσικανδηλάκης Κατασκευαστική”, η οποία με άριστη τεχνογνωσία και τεχνική κατάρτιση παρέχει τη δυνατότητα άρτιας υλοποίησης των ειδικών έργων που σχεδιάζονται από την “Λευτέρης Τσικανδηλάκης & Συνεργάτες”, ώστε να εξασφαλίζεται η έγκαιρη και πλήρης ολοκλήρωση της μελέτης του χώρου αλλά και η παροχή του εξοπλισμού μέχρι την τελική παράδοσή του έργου.


Το ανανεωμένο δυναμικό της εταιρείας παρέχει τις υπηρεσίες του σε όλη την Κρήτη, στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2010, σηματοδοτώντας μία νέα αρχή για την εταιρία και τον χώρο των κατασκευών σε πανελλαδικό επίπεδο.


Ο χώρος μας από το 2015 αναπτύχθηκε περαιτέρω με επιπλέον 120 τ.μ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους καλύπτοντας έτσι ποικίλες ανάγκες καθώς και να φιλοξενήσει εκθέσεις, προάγοντας και συνεισφέροντας στον τομέα της τέχνης στην πόλη.