είπαν για μας

Φιλοσοφια

Εμείς στο αρχιτεκτονικό γραφείο Λευτέρης Τσικανδηλάκης είμαστε αφοσιωμένοι με πάθος στο να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής ανδρών, γυναικών και παιδιών προσφέροντας στους σεβαστούς πελάτες μας πρωτοποριακούς, υψηλής αξίας χώρους που τους επιτρέπουν να καλύπτουν ιδανικά τις ανάγκες των ίδιων και των πελατών τους. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε δουλειά σε όσο περισσότερους γίνεται μέσα από την σημαντική και διαρκή επιρροή των δικών μας μελετών. Μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας γιατί πιστεύουμε ότι η επιρροή της δουλειάς μας μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο εμάς τους ίδιους και τους πελάτες μας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, αφού μπορούμε να τον κάνουμε πιο ελκυστικό βάζοντας και εμείς ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη και την βελτίωσή του. Κατανοούμε οτι για μας η δουλειά μας έχει νόημα όταν μπορεί να είναι πρωτοποριακή και λειτουργική, ενώ παράλληλα μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη απόδοση και προς το κοινωνικό σύνολο, γι αυτό και της αφιερώνουμε όλο το πάθος ,το μυαλό και την καρδιά μας. Έχοντας σαν κίνητρο την ελπίδα προσδοκούμε ένα καλύτερο αύριο. Επιθυμούμε να δώσουμε στον καθένα την δυνατότητα να ζήσει σε ένα πιο λειτουργικό, πιο όμορφο και πιο καλαίσθητο χώρο, με κάποιο τρόπο δηλαδή να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο που τον βλέπουμε διαφορετικό είτε είναι κατοικία ,κατάστημα, φαρμακείο είτε ξενοδοχείο ή πλατεία. Σε κάθε μας σκέψη βρίσκεται η επιθυμία να εμπνεύσουμε από τη δουλεία μας όχι μόνο τους πελάτες μας αλλά οποιονδήποτε έρχεται σε επαφή μ’ αυτήν. Σε μια προσπάθεια να αλλάξουμε τον κόσμο τούτο, αν γίνεται προς το καλύτερο, να παρακινήσουμε και άλλους, ώστε να ενεργήσουν -ο καθένας στο δικό του τομέα -με ανάλογο τρόπο. Αγαπάμε τη δουλειά μας και αγαπάμε να πηγαίνουμε σ’ αυτήν κάθε μέρα γι αυτό ίσως είμαστε παραγωγικοί και ελπίζω δημιουργικοί. Νιώθω μια βαθειά εσωτερική ανάγκη να ελπίζω ότι αυτό που κάνουμε στην καθημερινή μας δουλειά επηρεάζει θετικά και ενθουσιάζει τον κόσμο γύρω μας…
Γιατί η αρχιτεκτονική δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη, είναι μέσο προώθησης, είναι μέσο προσέλκυσης, είναι πολιτισμός. Ας σεβαστούμε και ας επενδύσουμε λοιπόν με τρόπο δημιουργικό στην ευλογημένη γη που μας δόθηκε, 'μετατρέποντας' και αναδεικνύοντας την σε «γυναίκα» σαγηνευτική που θέλουμε να γευτούμε.

‘’Επιμένουμε για έναν καλύτερο κόσμο’’


…για τη δουλειά μας


Οι έμπειροι συνεργάτες μου και εγώ θέτουμε στο επίκεντρο της μελέτης του χώρου τον άνθρωπο και τις αντιλήψεις του, την προσωπικότητα του εκάστοτε ιδιοκτήτη και τις ανάγκες του, ενώ παράλληλα δημιουργούμε και διαφυλάσσουμε ένα προσωπικό στίγμα. Η “δυνατή” ιδέα είναι ο κεντρικός άξονας του σχεδιασμού μας, η οποία ανανεώνει και προσδίδει φρεσκάδα, αλλά και ξάφνιασμα εξελίσσοντας την ανθρώπινη εμπειρία.

Ο σχεδιασμός για μας εντάσσεται στη στοχευμένη στρατηγική διαμόρφωσης του “image” της επιχείρησης, εξασφαλίζοντας “προβολή” και “κύρος”, εκφράζοντας την εικόνα του σήμερα και παραπέμποντας στις μετεξελίξεις του μέλλοντος. Το σημείο εκκίνησης μας μπορεί να είναι η λειτουργικότητα με απαραίτητη όμως την τάση για την τέχνη, για την ομορφιά, για την έκπληξη, για το θαύμα. Έτσι ώστε το απροσδόκητο να είναι μέρος του αρχιτεκτονικού έργου με εργαλεία τη γνώση και την εμπειρία, τη δημιουργική φαντασία και την ελευθερία επιλογών. Σχεδιάζουμε χώρους με ταυτότητα που ευδοκιμούν πάντοτε ακόμα και σε περιόδους αλλαγών, λειτουργώντας ως ένα σημείο αναφοράς. Η ταυτότητα μοιάζει να αφηγείται μια ιστορία και είναι απαραίτητη σε κάθε χώρο από κατοικία, ξενοδοχείο, φαρμακείο μέχρι και επαγγελματικό. Ιστορία που φαίνεται να συνομιλεί με το παρελθόν, να αναφέρεται και να αφορά στο παρόν και φυσικά να είναι στραμμένη στο μέλλον.

phylosophy
Η ιστορία οδηγεί σε μια εμπειρία η οποία αυξάνει την μακροπρόθεσμη σπουδαιότητά του χώρου και οδηγεί σε ένα ταξίδι στο άγνωστο μέσα από την εξερεύνηση του μέρους. Κάθε λεπτομέρεια αφηγείται κάτι συναρπαστικό και αξέχαστο στα μάτια εκείνων που εισέρχονται στον χώρο, μετατρέποντάς τον τελικά σε εμπειρία συναισθημάτων.

…για την ομάδα μας

Ασυμβίβαστα δημιουργικοί

Η δημιουργική μας ομάδα και εγώ εργαζόμαστε με ζήλο, φαντασία, πάθος και αυστηρά ποιοτικές προδιαγραφές για να πετυχαίνουμε το στόχο που τίθεται κάθε φορά. Αυτά αποτελούν τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε τους συνεργάτες μας.


Φροντίζουμε σαν γραφείο να δημιουργούμε ένα κλίμα οικείο και φιλικό, φερέγγυο και ασφαλές στους συνεργάτες μας, μια ατμόσφαιρα οικογενειακή που σέβεται την προσωπικότητα των εργαζομένων, διασφαλίζει τη δημιουργική φαντασία και την ελευθερία της ατομικής εξέλιξης.


Και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι η διαφάνεια και η ΄΄καθαρότητα΄΄ στις διαπροσωπικές σχέσεις είναι βασική για μια αποδοτικότερη συνεργασία. Με απαραίτητη προϋπόθεση από την πλευρά των συνεργατών μας να επιδεικνύουν υπευθυνότητα, κατανόηση και σωστή επικοινωνία με τις ανάγκες των πελατών μας, ορθή εκτίμηση των ενδιαφερόντων και των επιθυμιών τους που θα εγγυηθεί ένα άρτιο αποτέλεσμα.


Έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να αποτελούμε μια ομάδα αποτελεσματική, από τον αρχιτέκτονα και τον διακοσμητή μέχρι τον ξυλουργό και τον υδραυλικό, μια ομάδα που αντιλαμβάνεται τις ιδιαίτερες ανάγκες του εκάστοτε πελάτη και στοχεύει στην άψογη υλοποίηση του έργου. Νέοι με σπουδές και γνώσεις υψηλές, φρέσκες, πρωτότυπες ιδέες και όρεξη για δημιουργία συμπλέκονται με την εμπειρία και την κατασταλαγμένη γνώση χρόνων που κουβαλούν οι παλιότεροι. Το αποτέλεσμα αποζημιώνει και δικαιώνει την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες μας.


…για τους πελάτες μας

Δημιουργούμε μαζί

Θεωρούμε πως η κουλτούρα, η δημιουργία χώρων με αισθητική και χαρακτήρα συνδέεται στενά με την αύξηση της κατανάλωσης των προϊόντων στους επαγγελματικούς χώρους και με την ψυχική διάθεση σε χώρους κατοικίας.
Η πεποίθηση αυτή μας κινεί να βουτάμε σε διαφορετικούς χώρους και να διαμορφώνουμε από έργα μεγάλης κλίμακας: δημόσιου χαρακτήρα, ξενοδοχεία μέχρι μικρότερης κλίμακας: γραφεία, φαρμακεία, κατοικίες.Η ‘’δημόσια’’ αρχιτεκτονική αφορά μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων γι’αυτό οικοδομούμε με γνώμονα την κάλυψη μαζικών αναγκών που δίνουν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα των κατοίκων. Δημιουργούμε επίσης επαγγελματικές στέγες δυνατές και ανταγωνιστικές στην αγορά με αποτελεσματικότερη προβολή των προϊόντων, με άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση των νέων πελατών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των υπαρχόντων, ώστε να εξασφαλίζεται η επιτυχία του επαγγελματία μέσα από ισχυρά brands. Ενώ η άψογη λειτουργικότητα και εργονομία επιτρέπουν στους εργαζόμενους να δουλεύουν αποδοτικότερα και πιο ξεκούραστα. Στο σχεδιασμό κατοικιών κατασκευάζουμε χώρους που ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής των ενοίκων τους ώστε να απολαμβάνουν και να χαίρονται την κάθε στιγμή μέσα σ’ αυτούς. Χώροι οι οποίοι εμπνέουν, προσφέρουν ζεστασιά και επιτρέπουν μια ποιοτικότερη καθημερινότητα μέσα από καινοτόμες προτάσεις και ιδέες, ασυνήθιστα και πρωτότυπα σχέδια που απέχουν από τη συνήθη τυποποίηση προσδίδοντας τους μια ‘’νέα δυναμική’’. Γιατί τώρα –περισσότερο από κάθε άλλη εποχή- είναι απαραίτητο να ζούμε σε χώρους γαλήνιους, κομψούς που μας ξεκουράζουν και μας αποφορτίζουν.
Κάθε λεπτομέρεια μελετάται προσεκτικά-από τη μελέτη και το σχεδιασμό μέχρι τα χρώματα και τα υλικά - προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε ο χώρος εκτός από μοντέρνος, οικείος και λειτουργικός να αποπνέει ηρεμία. Στοιχεία σημαντικά τα οποία έχουμε την ευελιξία να τα προσαρμόζουμε στα υπάρχοντα-κάθε φορά-οικονομικά δεδομένα.


Τούτη είναι η επιτυχία μας: είμαστε σε θέση να υλοποιούμε τα σχέδια των πελατών μας και να καλύπτουμε τις ανάγκες τους, από τις οικονομικότερες μέχρι τις ακριβότερες ανάλογα με αυτά που ζητά ο πελάτης, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα της δουλειάς μας και στα υλικά που χρησιμοποιούμε. Φέρνουμε στα δικά τους μέτρα τη γνώση μας και πετυχαίνουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής με συνέπεια και αφοσίωση στον άνθρωπο. Κτίζουμε την εμπιστοσύνη με την ευθύτητα και την αυθεντικότητα που χαρακτηρίζει την προσέγγιση μας προσφέροντας τους τις κατάλληλες ολοκληρωμένες λύσεις. Σεβόμαστε τον επαγγελματία που θέλει να επιτύχει και είμαστε δίπλα του και μετά το πέρας των εργασιών μας για ό,τι χρειαστεί.