είπαν για μας

ΑΜΛΕΤ

Η παράσταση της χρονιάς που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς στην Αθήνα ταξιδεύει για δυο μόνο παραστάσεις 9 & 10 Ιουνίου στο Ανοιχτό Θέατρο του Τεχνόπολις.
Δέκα κορυφαίοι ηθοποιοί ζωντανεύουν στην σκηνή το μεγάλο σεξπηρικό δράμα συγκινούν και συναρπάζουν.
Ο Άρης Λεμπεσόπουλος, η Πέμη Ζούνη, η Ιωάννα Παππά και ο Θοδωρής Κατσαφάδος συνθέτουν το βασικό κορμό των πρωταγωνιστών. Στο ρόλο του Άμλετ ο Τάσος Ιορδανίδης. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος σκηνοθέτης Λεβάν Τσουλάτζε επέστρεψε μετά το πολυβραβευμένο “Έγκλημα και τιμωρία” και παρουσίασε έναν αριστουργηματικό “Άμλετ” σύμφωνα με κοινό και κριτικούς.
Ο Τάσος Ιορδανίδης μετά τη βραβευμένη ερμηνεία του Ρασκόλνικοφ (Έγκλημα και τιμωρία) αναμετρήθηκε με το σημαντικότερο ρόλο της παγκόσμιας δραματουργίας έχοντας στο πλάι του μια πλειάδα βραβευμένων και καταξιωμένων ηθοποιών.
Το πλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα της παράστασης είναι ότι το δύσκολο κείμενο του μεγάλου βάρδου έχει αποδοθεί με τέτοιο τρόπο στη μετάφραση του Δημοσθένη Παπαδόπουλου, που ίσως για πρώτη φορά στα ελληνικά θεατρικά δρώμενα, ένα σαιξπηρικό κείμενο γίνεται πλήρως κατανοητό και καθόλου πληκτικό για κάθε θεατή. Με την αρωγή της ευρηματικής σκηνοθεσίας του Τσουλάτζε, που μετέφερε τους ήρωες στο τώρα, στο σήμερα, η παράσταση αποκτά μια σύγχρονη διάσταση, που έχει χαρακτηρισθεί καθηλωτική. Το σαιξπηρικό αριστούργημα αναδεικνύεται με συναρπαστικό τρόπο χωρίς να χάνει τίποτα από την κλασική και διαχρονική αξία του, βρίσκοντας όμως επαφή με το σύγχρονο κοινό.
'Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο σκηνοθέτης Λεβάν Τσουλάτζε: σ΄ αυτόν τον αναποδογυρισμένο κόσμο η λογική έχει δώσει τη θέση της στην ανομία , την αυθαιρεσία και την τρέλα.
Και ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος που έχει μεταφράσει το κείμενο:Μετέφρασα τον Άμλετ σ΄ έν αν λόγο απλό . Δωρικό. Όπως απλός είναι ο λόγος της τραγωδίας.

Η υπόθεση.
Ο Βασιλιάς της Δανίας πεθαίνει απροσδόκητα και στη θέση του αναλαμβάνει χρέη Βασιλέα ο αδερφός του Κλαύδιος αφού πρώτα παντρευτεί τη χήρα Βασίλισσα, Γερτρούδη. Ο νεαρός Πρίγκιπας Άμλετ, δυσαρεστημένος από το θάνατο του πατέρα του αλλά και τον εσπευσμένο γάμο της μητέρας του με το θείο του, «βλέπει» το φάντασμα του νεκρού Βασιλιά και αποζητά δικαίωση για το νεκρό.

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 15 ευρώ – Γενική είσοδος: 17 ευρώ , Μειωμένο-ανέργων-φοιτητών: 15 ευρώ.
Σημεία προπώλησης εισιτηρίων και στο Βιβλ. Ελευθερουδάκης και το Τεχνόπολις
πηγη: www.heraklion.gr/agenda