είπαν για μας

Cirri e Nomadi

1991 - Ιταλία

down page
Το τοπίο του τραπεζιού εμψυχώνεται όπως ένα ανθισμένο λιβάδι από αφανισμένα και διαφανή φώτα, από απρόοπτες λάμψεις και από γουστόζικες πρόσφορες πάνω απ’ όλα στην όραση που πάντα προηγείται και προετοιμάζει την γεύση.
Θα συμβεί με τους ‘cirri’ που αντανακλούν το μέταλλο – χρησιμοποιώντας καινούργιες προωθημένες τεχνολογίες – και το κάνουν να γίνει ελαφρύ και διαφανή όπως τα λεπτά σύννεφα που τρέχουν να βρουν την άνοιξη.
Η συλλογή αρχίζει με μια σειρά από μικρές και μεγάλες φρουτιέρες, δοχεία πολύτιμα που θα έρθουν να εμπλουτιστούν και να πάρουν χρώμα από το περιεχόμενο τους, που θα μπορεί να είναι ένα λουλούδι, ένα απολαυστικό γλυκό, ενώ θα μπορούν να είναι εξίσου πολύ όμορφα και άδεια.
Μαζί με τις φρουτιέρες τα souver συμπληρώνουν την γιορταστική ατμόσφαιρα με την ελαφρότητα τους με την οποία και δίνουν ένα δικό τους τόνο σ’ όλο το τραπέζι.
Η μαγική στιγμή πραγματοποιείται αργότερα με τους ‘Nomadi’ μια σειρά από κηροπήγια και ‘στήλες’ βάζα που θα δώσουν φως, σκιά και δονήσεις στο καινούργιο τοπιο.
Οι ‘Nomadi’ προτάσσονται σε διαφορετικά ύψη για να υποδηλώσουν διαφορετικά τοπία ανάλογα με την περίπτωση: τα ποιο ψηλά όταν υπάρχουμε σε μια παρέα θα φέρουν την παράσταση ψηλότερα απ’ τα κεφάλια, επιτρέποντας στα βλέμματα να συναντιούνται ελεύθερα, δίχως εμπόδια οπτικά ή θερμικά.Oι ‘Cirri’ και ‘Nomadi’ παράγονται από την εταιρεία Sambonet.
Σχεδιάστηκαν από την ομάδα ACF OFFICINA η οποία αποτελείται από τους ANNA CASTELLI FERIERRI, GUILLERMO CROSETTO, MARCO MIGLIARI, MARCO MILLOZZA, LUCA PIATTI, ANDRES SALAS ACOSTA, LEFTERIS TSIKANDILAKIS.
1991 - Cirri e Nomadi