είπαν για μας

Μελέτη καταστήματος ξηρών καρπών

2016 - Ηράκλειο, Κρήτη

down page

Αρχιτεκτονική μελέτη-ανακαίνιση καταστήματος ξηρών καρπών Χωραΐτης στην Λ.Ικάρου, Ηράκλειο Κρήτης.

Πρόκλησή μας ήταν να αναδείξουμε το υπάρχον κατάστημα και να προσδώσουμε στο χώρο μια ισχυρή ταυτότητα, έναν ξεκάθαρο χαρακτήρα μέσα από την αισθητική μας παρέμβαση, σαν συνέχεια ενός brand σχεδιασμένου από εμάς 12 χρόνια πριν.
Στον εσωτερικό χώρο κυριαρχεί το ξύλο στα ράφια, τον πάγκο εξυπηρέτησης αλλά και στην οροφή, και η πατητή τσιμεντοκονία στους τοίχους. Η ξύλινη ραβδωτή οροφή που παραπέμπει αφαιρετικά σε πέργκολα τονίζει την παρουσία του παραδοσιακού στοιχείου ενωμένου με το σύγχρονο. Λειτουργικά ο σχεδιασμός έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του χώρου. Τα ράφια προβολής και προώθησης των προϊόντων τοποθετημένα περιμετρικά του καταστήματος δίνουν στους πελάτες την δυνατότητα με ευκολία να εντοπίζουν αυτό που ψάχνουν. Υπάρχει μια ανεμπόδιστη οπτική του πελάτη προς όλα τα σημεία του χώρου. Η επιβλητική παρουσία του πάγκου εξυπηρέτησης στο μέσο του καταστήματος λειτουργεί ως μια προέκταση της προβολής των προϊόντων. Παράλληλα όμως το καμπυλωτό του σχήμα ,που ακολουθεί τις καμπύλες του χώρου δίνει ένταση και κίνηση.
Όλα τα στοιχεία μαζί σε συνδυασμό με τα γήινα χρώματα δημιουργούν αρμονικές σχέσεις, τονίζουν και αναδεικνύουν τη φυσική προέλευση των προϊόντων που εμπορεύεται το κατάστημα.
Στην εξωτερική όψη την προσοχή κεντρίζει η φωτεινή, εντυπωσιακή επιγραφή που βοηθάει το κατάστημα να κάνει αισθητή την παρουσία του. Αυτό, σε συνδυασμό με την ανεμπόδιστη οπτική που δημιουργείται απέξω προς τα μέσα, ‘’ανοίγει’’ το κατάστημα στο κοινό και τονίζει έτσι το εσωτερικό του. Τα υλικά και εδώ αποδίδουν μέσα από ισορροπημένες σχέσεις αλλά και σχέσεις αντίθεσης το συνδυασμό παλαιού – καινούριου, παραδοσιακού -σύγχρονου, φυσικού - τεχνητού .