είπαν για μας

PANCRETA BANK

2019 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

down page
Το αρχιτεκτονικό μας γραφείο ανέλαβε να επαναπροσδιορίσει την εικόνα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής τράπεζας ξεκινώντας από το νέο κατάστημα της στη Θεσσαλονίκη.
Η αρχιτεκτονική μελέτη διαμόρφωση του νέου καταστήματος στοχεύει στην ενίσχυση της νέας ταυτότητας του δυνατού brand name.
Οι εσωτερικοί χώροι έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την λειτουργικότητα και την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των πελατών. Οι καθαρές γραμμές και οι αυστηρές οριοθετήσεις μεταξύ των χώρων συμβάλλουν στην τάξη και την αρμονία. Πλευρική τοποθέτηση των γραφείων και των διαφορετικών υπηρεσιών που προσφέρει η τράπεζα με δεσπόζουσα θέση να κατέχει ο χώρος υποδοχής απέναντι από την είσοδο. Η ομαλή ενοποίηση του επάνω ορόφου με το ισόγειο επιτυγχάνεται μέσω της ύπαρξης ανοίγματος το οποίο λειτουργεί ως ένα παράθυρο επικοινωνίας.
Ο συνδυασμός των υλικών: ξύλο, γυαλί, μέταλλο δημιουργεί ένα μοντέρνο και σύγχρονο περιβάλλον με δυναμική, ενώ παράλληλα η χρήση των έντονων χρωμάτων-συνυφασμένων με το όνομα της τράπεζας –διαρρηγνύει τη μονοτονία και δίνει τις απαραίτητες εντάσεις.
Η πρόσοψη του καταστήματος στους ίδιους τόνους του μπλε και του πορτοκαλί χρώματος προσφέρει την εξωστρέφεια που χρειάζεται προκειμένου να γίνει αισθητή η παρουσία του στο κοινό.

Photos: Nikos Vavdinoudis - Christos Dimitriou / studiovd.gr