είπαν για μας

Carolina Mare Hotel

2013 - Μάλια, Κρήτη

down page
Ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου Carolina Mare ήταν για μας μία πρόκληση. Στόχος του πελάτη ήταν η μετατροπή του ήδη υπάρχοντος ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε ένα λειτουργικό και ευχάριστο περιβάλλον που επιτυγχάνει να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες εστίασης και αναψυχής. Το γραφείο μας ανέβασε τον πήχη ακόμα περισσότερο, βάζοντας ως στόχο την μεταμόρφωση του ξενοδοχείου καθιστώντας το όχι μόνο λειτουργικό αλλά κατά κύριο λόγο ελκυστικό τουριστικό προορισμό.
Παραλάβαμε ένα συγκρότημα ασφυκτικά δομημένο χωρίς ελεύθερους χώρους με στενά περάσματα. Κάθε κτίριο ήταν αποτέλεσμα σταδιακής επέκτασης του ξενοδοχείο και κατασκευάστηκε σε διαφορετική χρονική περίοδο. Έτσι τα κτίρια ήταν διάσπαρτα και διαφορετικά μεταξύ τους. Δεν αποτελούσαν ένα ενιαίο σύνολο καθώς η μορφολογία τους και ο συνδυασμός των υλικών δεν χαρακτηρίζονταν από μία ενιαία αρχιτεκτονική γλώσσα. Οι εσωτερικοί χώροι και τα δωμάτια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «άχρωμα» και «άδεια» που μαρτυρούν την απουσία ταυτότητας. Το αποτέλεσμα ήταν ένα συγκρότημα χωρίς συνοχή και ενιαίο ύφος. Έτσι, η λύση λειτουργικών αλλά και αισθητικών προβλημάτων κρίθηκε αναγκαία.
Πρώτο μας μέλημα ήταν η ενοποίηση των ανοιχτών ελεύθερων χώρων σε συνδυασμό με ένα τέτοιο δίκτυο κινήσεων που κάνει τους ελεύθερους χώρους να μοιάζουν με ξέφωτα. Μια τέτοια ενοποίηση επιτυγχάνεται με την ενίσχυση της οπτικής επαφής μεταξύ τους και προς τη θάλασσα, με την χρήση των υλικών αλλά και του παιχνιδιού με το φως. Αυτό το παιχνίδι δημιουργεί ευχάριστες και ενδιαφέρουσες πορείες με απώτερο στόχο την θέα προς την θάλασσα. Αυτό ενισχύεται από την χρήση του γυαλιού και των στοιχείων νερού που μέσω των αντανακλάσεων δημιουργούν πλούσιους αισθητικά χώρους ενώ παράλληλα δίνουν την αίσθηση ότι αυτοί είναι μεγαλύτεροι. Επιπλέον, τα πλαίσια και οι χρωματισμοί στις όψεις των κτιρίων ενισχύουν την συνοχή του συγκροτήματος καθιστώντας το ένα ενιαίο σύνολο αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης εποχής. Οι εσωτερικοί χώροι καθώς και τα δωμάτια ενισχύουν την ποιότητα των υπηρεσιών του ξενοδοχείου καθώς αναβαθμίστηκαν σε χώρους υψηλής αισθητικής επιτυγχάνοντας κάθε χώρος να έχει θέα προς την θάλασσα και τους χώρους πρασίνου (θα επιθυμούσαμε περισσότερο) , άμεση πρόσβαση στις πισίνες με σεβασμό την ιδιωτική ζωή του θαμώνα κάνοντας τον έτσι να νιώθει σαν στο σπίτι του και παρατείνοντας την παραμονή του που είναι το ζητούμενο.
Τέτοιες επεμβάσεις ενισχύουν πρωτίστως το status του ξενοδοχείου καθώς δίνουν μία καλή πρώτη εικόνα προδιαθέτοντας θετικά τον πελάτη, όχι μόνο ως προς τον χώρο του αλλά και τις υπηρεσίες του. Πετύχαμε με όσο τον δυνατόν μικρότερες αλλά έξυπνες , εύστοχες και με σεβασμό στο κόστος επεμβάσεις να δημιουργήσουμε ένα ξενοδοχείο ξεχωριστής ποιότητας και αισθητικής που αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν του τόπου, καθιστώντας το ανταγωνιστικό τοπικά και πανελλαδικά.