είπαν για μας

Fishspa

2015 - Σταλίδα, Κρήτη

down page

2015-Μελέτη κατασκευής,ανακαίνισης κατάστηματος Fish spa στη Σταλίδα Ηρακλείου

Βασική μας πρόθεση στο σχεδιασμό και την κατασκευή του καταστήματος σωματικής περιποίησης ‘’Fish Spa’’ ήταν να αναδείξουμε τον ιδιαίτερο στενόμακρο χώρο του βάζοντας σε πρώτο πλάνο το στοιχείο των ψαριών. Με τον τρόπο αυτό καταφέραμε να σχεδιάσουμε έναν ελκυστικό χώρο και κατ΄επέκταση μια ανταγωνίσιμη επιχείρηση.
Αρχής γενομένης από την είσοδο, φροντίσαμε να δημιουργήσουμε ένα κατάστημα ανοιχτό και άμεσο προς τους πελάτες χωρίς την παρεμβολή κουφωμάτων.
Προχωρώντας στο εσωτερικό- αριστερά και δεξιά- τοποθετήσαμε
τα καθίσματα με τα ενσωματωμένα δοχεία νερού μέσα στα οποία υπάρχουν τα ψάρια για την περιποίηση των κάτω άκρων και δίπλα μικρά ντους καθαρισμού. Το σημείο αυτό διαχωρίζεται με ένα σκαλοπάτι που οδηγεί στο μέρος όπου γίνονται οι περιποιήσεις των άνω άκρων. Σε εκείνο το επίπεδο ,περίπου στο κέντρο, τοποθετήσαμε και το χώρο υποδοχής του καταστήματος ο οποίος κοιτάει προς την είσοδο έτοιμος να δεχτεί τους πελάτες και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τους . Στο πίσω μέρος της reception στήθηκε ένας υδάτινος τοίχος που δημιουργεί την αίσθηση του καταρράκτη και πίσω από αυτόν βρίσκεται το μέρος του pedicure.Στους τοίχους κατά μήκος του χώρου χρησιμοποιήσαμε πατητή τσιμεντοκονία με κυκλικές προεξοχές όπου τοποθετήσαμε κρυφό φωτισμό. Η διακόσμηση αποτελείται από μια κατασκευή από ψάρια και λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τις υπηρεσίες που προσφέρει το κατάστημα. Στην οροφή σχηματίζονται ασύμμετροι κύκλοι οι οποίοι παραπέμπουν στις φυσαλίδες των ψαριών μέσα στο νερό.