είπαν για μας

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κύβος

2008 | Ηράκλειο | Κρήτη

down page

2008- Μελέτη κατασκευής,ανακαίνισης καταστήματος- βιβλιοχαρτοπωλείο Κύβος στο Ηράκλειο Κρήτης

Ο σχεδιασμός των καταστημάτων έχει γίνει ξανά μια περιοχή πειραματισμού μεγάλου ενδιαφέροντος, καθώς ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούμε να εκφράσουμε την ταυτότητα της επιχείρησης και να κατασκευάσουμε ένα ολόκληρο κύκλωμα επικοινωνίας είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Στόχος του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία εταιρικής ταυτότητας με χαρακτηριστικό ύφος. Η αρχική σύλληψη της κεντρικής σχεδιαστικής ιδέας βασίστηκε στον κύβο και την πλήρη αξιοποίηση του σχήματός του με διαφορετικούς τρόπους.
Η εσωτερική διαμόρφωση του καταστήματος αποτελείται από ένα σύνολο διακεκριμένων θεματικών ενοτήτων, οι οποίες δημιουργούν το κατάλληλο “φόντο” για να τονιστούν τα εκτιθέμενα ανά κατηγορία προϊόντα προς πώληση. Με τον τρόπο αυτό τα προϊόντα είναι οργανωμένα σαν επεισόδια μιας διαδρομής, ενός άξονα δηλαδή που συνδέει την είσοδο από την πρόσοψη του καταστήματος στην οδό Ζωγράφου, με την πίσω πλευρά του. Η λειτουργικότητα του χώρου εξασφαλίζεται με τη σαφή οργάνωση και διαχωρισμό των διαφορετικών λειτουργιών του καταστήματος.
Η περιοχή, η λειτουργία και οι ιδιαιτερότητές του υπαγόρευσαν τα δεδομένα και καθορίσαν τις δυνατότητες για την αρχιτεκτονική επίλυση και το σχεδιασμό, σε συνδυασμό με μια γενικότερη στρατηγική διαμόρφωσης του “image’’ της επιχείρησης, που εξασφαλίζει “προβολή” και “κύρος” μίας εταιρίας που υπάρχει και είναι καταξιωμένη πάνω από 30 χρόνια