είπαν για μας

Αγγελιδάκη Νικολέτα

2013 - Ηράκλειο, Κρήτη

down page
2013 - Μελέτη διακόσμησης - κατασκευή - ανακαίνηση- εξοπλισμός φαρμακείου στο κέντρο Ηρακλείου Κρήτης.

Η μελέτη για την ανακαίνιση του φαρμακείου της κυρίας Αγγελιδάκη ήταν μια τεράστια πρόκληση σε κατασκευαστικό αλλά και σε σχεδιαστικό επίπεδο, λόγω του ιδιαίτερα μικρού χώρου του και των περιορισμένων τετραγωνικών του. Αυτό το μειονέκτημα καταφέραμε, όχι μόνο να το καλύψουμε αλλά και να το αναδείξουμε σε πλεονέκτημα σχεδιάζοντας ένα φαρμακείο εκλεπτυσμένο με χαρακτήρα και ταυτότητα.
Από την άλλη είχε δυο σημαντικά πλεονεκτήματα ,τα οποία βοήθησαν στην ανάδειξη του φαρμακείου μέσα στην αγορά της πόλης. Πρώτον, η κεντρική του τοποθεσία, βρίσκεται σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Ηρακλείου και δεύτερον η γωνιακή του θέση, με πρόσβαση δηλαδή από δυο πλευρές. Αυτή τη διπλή όψη φροντίσαμε να την τονίσουμε με τη τοποθέτηση φωτεινών σημάνσεων.
Στο εσωτερικό ο χώρος αποτελείται από ισόγειο και πατάρι το οποίο αξιοποιήθηκε για την προβολή των προϊόντων. Ραφιέρες από ξύλο πλαισίωσαν περιμετρικά το ισόγειο τμήμα με ράφια από γυαλί και κρυφό φωτισμό για την ανάδειξη του εμπορεύματος. Σαν συνέχεια τοποθετήθηκαν στο πατάρι ραφιέρες για τα προϊόντα και ένα μέρος του αποτέλεσε το εργαστήριο. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη διακόσμηση του χώρου καθώς η επιθυμία μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα φαρμακείο γυναικείο και ρομαντικό που να ταιριάζει με το στυλ και τις ανάγκες της ιδιοκτήτριας. Έτσι, χρησιμοποιήσαμε γήινους τόνους συνδυασμένους με ποικίλες αποχρώσεις του ροζ στον φωτισμό και τα χρώματα των τοίχων.
Παρά τις αρχικές δυσκολίες που συναντήσαμε καταφέραμε επιδέξια να διαμορφώσουμε ένα λειτουργικό, οικείο και ευχάριστο περιβάλλον για τους εργαζόμενους και τους πελάτες και κατ’ επέκταση μια επικερδή επιχείρηση για την ιδιοκτήτρια.