είπαν για μας

Πετροπούλου Αγάπη

2015 - Γεράνι, Ρέθυμνο

down page

2015 - Μελέτη διακόσμησης - κατασκευή - ανακαίνιση - εξοπλισμός φαρμακείου στο Γεράνι Ρεθύμνου

Στόχος της μελέτης για το φαρμακείο της κυρίας Πετροπούλου στο Γεράνι Ρεθύμνου ήταν όχι απλώς να διατηρήσουμε αλλά να ενισχύσουμε τον χαρακτήρα που έχει ως έναν παραδοσιακό πετρόχτιστο χώρο με θολωτή στέγη. Παράλληλα, να εισάγουμε τα απαραίτητα αρχιτεκτονικά στοιχεία για την δημιουργία ενός σύγχρονου φαρμακείου με ιδιαίτερο χαρακτήρα, λειτουργικό και άρτιο αισθητικά. Εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την δημιουργία ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού φαρμακείου που θα ενισχύει το επιχειρηματικό στίγμα του επαγγελματία.
Η θολωτή στέγη σε συνδυασμό με την πέτρα απαιτούν μια προσέγγιση ιδιαίτερη , την οποία εκσυγχρονίσαμε με τη χρήση σύγχρονων υλικών όπως γυαλί, ξύλο και μέταλλο.
Το φαρμακείο χωρίζεται σε δύο τμήματα: ισόγειο και πατάρι.
Στο χώρο του ισογείου βρίσκονται τα τμήματα προβολής και προώθησης των προϊόντων καθώς και το εργαστήριο, ενώ το πατάρι αξιοποιήθηκε ως χώρος γραφείου. Αριστερά και δεξιά της εισόδου τοποθετήθηκαν τα ράφια με τα προϊόντα, δίνοντας με τον τρόπο αυτό ελευθερία, σε εργαζόμενους και πελάτες, να εντοπίζουν ευκολότερα αυτά που ψάχνουν. Ένας πάγκος εξυπηρέτησης βρίσκεται στο κέντρο του φαρμακείου για την άμεση κάλυψη των επιθυμιών των πελατών.
Στο επάνω μέρος η χρήση της γυάλινης κουπαστής προσφέρει διαύγεια και επικοινωνία των δύο επιπέδων, ενώ παράλληλα δίνει μια μοντέρνα νότα διαφορετικότητας .
Ακόμα πραγματοποιήθηκε ειδική μελέτη για το φωτισμό με εξειδικευμένα φωτιστικά που αγκαλιάζουν το θόλο της οροφής και σε συνδυασμό με τον κρυφό φωτισμό στις ραφιέρες δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και καθαρότητας. Το ξύλο υπάρχει στο δάπεδο και στα κουφώματα και συνδυάζεται με τους πετρόκτιστους τοίχους αναδεικνύοντας το φυσικό στοιχείο στο χώρο.
Η στενή συνεργασία μας με τον πελάτη δημιούργησε ένα λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα τέτοιο που να ενώνει το προσωπικό γούστο του ιδιοκτήτη με την ξεχωριστή πινελιά του γραφείου μας.