είπαν για μας

Μάζης Μάριος

2015 - Πειραιάς

down page

2015 - Μελέτη διακόσμησης - κατασκευή - ανακαίνιση - εξοπλισμός φαρμακείου στο Πειραιά

Η μελέτη αφορά στη διαμόρφωση και ανακαίνιση του χώρου ενός ισόγειου φαρμακείου περίπου 140 τ.μ, με πατάρι στον Πειραιά . Η αρχική σύλληψη της ιδέας βασίστηκε σε σύγχρονες αρχές σχεδιασμού καθώς υπήρχε η επιθυμία για ένα ξεχωριστό χώρο με ξεκάθαρη ταυτότητα και μοντέρνες προεκτάσεις.
Η πρόσοψη επιβλητική λόγω ύψους αλλά ταυτόχρονα οικεία μεταφέροντας σου την αίσθηση ότι έχεις ήδη περάσει στο εσωτερικό του Φαρμακείου. Στην είσοδο δεσπόζει ένας μεγάλος φωτεινός σταυρός από plexiglass, που δεν περνά απαρατήρητος .
Απαιτήθηκε σωστή, λειτουργική και καλαίσθητη κατανομή για την αποτελεσματικότερη προβολή των προϊόντων. Περιμετρικά του ισόγειου χώρου τοποθετήθηκε η σύνθεση ραφιών για την έκθεση και προώθηση των προϊόντων υγείας αλλά και προσωπικής περιποίησης και φροντίδας. Κάθε ομάδα προϊόντων παρουσιάζεται ως θεματική ενότητα στην οποία αφιερώνεται ένα συγκεκριμένο τμήμα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας κεντρικός ευρύχωρος χώρος που προσφέρει μέγιστη άνεση κινήσεων σε εργαζόμενους και πελάτες. Η επίπλωση ενισχύεται με έμμεσο εσωτερικό φωτισμό πίσω από τα ράφια ώστε να φωτίζονται διακριτικά τα προϊόντα. Ο καμπύλος τοίχος δημιουργήθηκε ώστε να κρύψει την κολώνα που βρίσκεται πίσω από αυτόν αγκαλιάζοντας την. Ο λιτός και άμεσος πάγκος τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο με σκοπό να εξασφαλίζει στον Φαρμακοποιό την μέγιστη ορατότητα προς όλα τα σημεία την στιγμή που ο πελάτης τον χρειάζεται .Το σχέδιο της ψευδοροφής εμπνευσμένο από τα προϊόντα πώλησης και την παιχνιδιάρικη διάθεση της συγκεκριμένης ομάδας Φαρμακοποιών.