είπαν για μας

Ζωή Μπουρσινού

2016 - Λευκάδα

down page

2016 - Μελέτη διακόσμησης - κατασκευή - ανακαίνιση - εξοπλισμός φαρμακείου στη Λευκάδα.

Η μελέτη αφορά στο σχεδιασμό και την κατασκευή του φαρμακείου της κυρίας Μπορσινού στη Λευκάδα. Σε ένα μέρος όπου τα κτήρια διακρίνονται για την ιδιαιτερότητά τους δόθηκε έμφαση στη δυναμική της πρόσοψης, αλλά και στη λειτουργία της ως βιτρίνα, προβάλλοντας τον χώρο τόσο από έξω προς τα μέσα, όσο και το αντίθετο.
Χαρακτηριστικό στοιχείο της σύνθεσης αποτελούν οι στρογγυλεμένες γωνίες στους τοίχους, οι οποίες δίνουν την αίσθηση της συνέχειας, εφόσον δημιουργείται μια ομαλή και ήπια εικόνα χάρη στην απουσία των αυστηρών γωνιών.
Τα προϊόντα τοποθετήθηκαν σε ράφια περιμετρικά του χώρου αφήνοντας ελεύθερο ένα κεντρικό ευρύχωρο μέρος για την άνετη κίνηση των πελατών και των εργαζομένων. Την προσοχή κεντρίζει ο καμπύλος τοίχος ο οποίος με το έντονο χρώμα του βοηθάει αφενός την προβολή και τον εντοπισμό του εμπορεύματος αφετέρου δημιουργεί μια ομαλή συνέχεια του χώρου με το εργαστήριο που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Η ραφιέρα που συνεχίζεται μέχρι τη σκάλα στο πίσω μέρος του φαρμακείου οδηγεί νοητά τους πελάτες προς το επάνω μέρος όπου βρίσκονται επιπλέον βοηθητικοί χώροι προσβάσιμοι και σε αυτούς. Τα γυάλινα ράφια και η επίπλωση ενισχύονται με τον εσωτερικό φωτισμό, ο οποίος είναι έμμεσος και τοποθετείται πίσω από αυτά, έτσι ώστε να φωτίζει διακριτικά τα προϊόντα και να τα αναδεικνύει.
Η χρήση του ξύλου και η αντίθεση μεταξύ του λευκού και του έντονου χρώματος κάνει ξεκάθαρη κάθε γωνιά του φαρμακείου . Παρά τα διαφορετικά στοιχεία διαμορφώνεται ένας χώρος που ισορροπεί και παράλληλα κάθε τμήμα του διαφοροποιείται από το άλλο με έντεχνο τρόπο.
Το αποτέλεσμα ικανοποιεί τόσο εμάς όσο και τους ιδιοκτήτες τόσο για την λειτουργικότητα όσο σίγουρα και για την δυναμική του ταυτότητα.