είπαν για μας

Οδοντιατρείο Μιχάλη και Μυρτούς Λαμπράκη

2016 - Αρκαλοχώρι Ηρακλείου,Κρήτη

down page
2016- Μελέτη διακόσμησης-κατασκευή- εξοπλισμός οδοντιατρείου, Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

Ο αρχιτεκτονική μελέτη για την κατασκευή του οδοντιατρείου Μιχάλη και Μυρτούς Λαμπράκη αποτέλεσε για μας ιδιαίτερη πρόκληση. Πρώτον γιατί μέσα σε ένα σχετικά μικρό χώρο έπρεπε να διαμορφώσουμε δυο χωριστά ιατρεία για δυο οδοντιάτρους. Δεύτερον να διαμορφώσουμε ρεσεψιόν και χώρο αναμονής για ενήλικες και για παιδιά και τρίτον να αμβλύνουν τον ψυχρό χαρακτήρα ενός ιατρείου δίνοντας του οικειότητα, γαλήνη και ζεστασιά.
Ξεκινώντας από την είσοδο, ένας ξύλινος πάγκος υποδοχής βρίσκεται στο κέντρο του χώρου και δίπλα είναι τοποθετημένο το σαλόνι αναμονής. Στους τοίχους κυριαρχούν οι διαφορετικές υφές συνδυασμένες με το λευκό χρώμα, ενώ το στοιχείο εκείνο που τραβάει την προσοχή είναι η ‘’παιδική γωνιά ‘’ : ένα σημείο όπου οι μικροί ασθενείς θα έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να ζωγραφίσουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για αυτούς χώρο.
Η χρήση απαλών χρωμάτων στους τοίχους και στα πατώματα δίνουν την αίσθηση της καθαρότητας ,της υγείας τονίζοντας παράλληλα και τη φωτεινότητα των χώρων.
Η συνύπαρξη δυο οδοντιάτρων οδήγησε στη κατασκευή δυο ξεχωριστών χώρων εξέτασης που χαρακτηρίζονται από κοινή διακόσμηση. Ο σύγχρονος τεχνολογικά εξοπλισμός προσαρμοσμένος στα κατάλληλα σημεία επιτρέπει αφενός μεν στους γιατρούς να κινούνται με άνεση στο χώρο του ιατρείου αφετέρου δε να μοιράζονται τα μηχανήματα που είναι κοινά χωρίς ο ένας να παρεμποδίζει τη δουλειά του άλλου.
Το επιτυχημένο αποτέλεσμα ανταποκρίνεται τόσο στον αρχικό μας στόχο όσο και στην επιθυμία των ιδιοκτητών: να δημιουργηθεί ένας χώρος που να εκφράζει από τη μια την ζωντάνια της νεαρής Μυρτούς και από την άλλη την εμπειρία του κύριου Μιχάλη Λαμπράκη.