είπαν για μας

Τσικανδηλάκη Στεφανία

2016 - Ηράκλειο, Κρήτη

down page

2016 - Μελέτη διακόσμησης - κατασκευή - ανακαίνιση - εξοπλισμός φαρμακείου στο Ηράκλειο Κρήτης

Η αρχιτεκτονική μελέτη, κατασκευή και ανακαίνιση του φαρμακείου της Στεφανίας και του Γιάννη Τσικανδηλάκη πέρα από ένα εξαιρετικά λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα αλλάζει ριζικά την κλασική εικόνα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τα φαρμακεία.
Η χρήση ιδιαίτερων υλικών και χρωμάτων στον εξοπλισμό του φαρμακείου διαμορφώνει μια ατμόσφαιρα φρεσκάδας. Μεταλλικές βάσεις για τη στήριξη ξύλινων ραφιών τοποθετημένα αριστερά και δεξιά του χώρου σε μαύρο χρώμα δίνουν ένα βιομηχανικό και μοντέρνο στυλ. Το ξύλο υπάρχει και στο πάτωμα, όπου διακόπτεται από μια λωρίδα σαν διάδρομος από πλακάκι που οδηγεί από την είσοδο στον πάγκο εξυπηρέτησης. Το πετρόλ χρώμα στους τοίχους και το λευκό στο ταβάνι φωτίζει το χώρο ισορροπεί την σκληρότητα του μετάλλου και αναδεικνύει τα προϊόντα. Ένα ακόμα ιδιαίτερο σημείο στη διακόσμηση του φαρμακείου αποτελεί το ξύλινο δοκάρι σε σχήμα Π πάνω στο οποίο έχουν ανοιχτεί μικρές βιτρίνες με φωτισμό για την προώθηση ξεχωριστών προϊόντων.
Το μαύρο χρώμα και το ξύλο κυριαρχεί τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό τμήμα του, όπου μια επιβλητική πρόσοψη τραβάει την προσοχή των περαστικών, ενώ παράλληλα επιτρέπει την απρόσκοπτη θέαση προς τα μέσα.
Αυτό που θέλαμε εντέλει να πετύχουμε ήταν η κατασκευή ενός μοντέρνου και νεανικού φαρμακείου που θα ταιριάζει στην νέα, γεμάτη όρεξη για ζωή και εργασία ιδιοκτήτριά του και ταυτόχρονα διαχρονικό για τον συνιδιοκτήτη πατέρα της.