είπαν για μας

Δασκαλάκη Κατερίνα

2016 - Ρέθυμνο, Κρήτη

down page
2016 - Μελέτη διακόσμησης - κατασκευή - ανακαίνιση - εξοπλισμός φαρμακείου στο Ρέθυμνο.

Η Μελέτη αφορά στο σχεδιασμό και την κατασκευή του φαρμακείου της κ. Δασκαλάκη.
Χαρακτηριστικό στοιχείο της σύνθεσης η έμφαση στη δυναμική της Πρόσοψης αλλά και στη λειτουργία της ως βιτρίνα, προβάλλοντας τον χώρο από έξω προς τα μέσα, όσο και το αντίθετο.
Την προσοχή κεντρίζει η μαύρη μεταλλική κατασκευή που φιλοξενεί τον χώρο ομορφιάς προβάλλοντας έτσι την ιδιαίτερη χρήση του, παράλληλα με κάθετα και οριζόντια στοιχεία οριοθετείται ο χώρος και δημιουργείται ένα εσωτερικό μπαλκόνι που βρίσκονται τα γραφεία. Παρά τα διαφορετικά στοιχεία διαμορφώνεται ένας χώρος που ισορροπεί και τα διαφορετικά τμήματα επικοινωνούν μεταξύ τους με έναν έντεχνο τρόπο.
Τα προϊόντα τοποθετηθήκαν σε ράφια περιμετρικά του χώρου αφήνοντας ελεύθερο ένα κεντρικό ευρύχωρο μέρος για άνετη κίνηση των πελατών αλλά και για τοποθέτηση γονδολών για την προβολή προϊόντων.
Η χρήση του ξύλου και η αντίθεση μεταξύ του λευκού και του έντονου μαύρου χρώματος κάνει κάθε γωνία του φαρμακείου ξεχωριστή, ενώ η χρήση διακριτικού φωτισμού ενισχύει την επίπλωση και αναδεικνύει τα προϊόντα.
Ο σχεδιασμός απέβλεπε στην κατασκευή ενός φαρμακείου μοντέρνου και σύγχρονου που να έχει στοιχεία από χώρο ευεξίας εκτός από σημείο πώλησης .