είπαν για μας

Καράντζαλος Γεώργιος

2017 - Αθήνα

down page
2017 - Μελέτη διακόσμησης - κατασκευή - ανακαίνιση - εξοπλισμός φαρμακείου στην Αθήνα

Με βασικό γνώμονα την δημιουργία ενός λειτουργικού, σύγχρονου και εντυπωσιακού χώρου συνθέσαμε την αρχιτεκτονική μελέτη μας για το φαρμακείο του κύριου Καράντζαλου στην Μεσογείων.
Οι κρυφές δυσκολίες του χώρου εξομαλύνθηκαν γρήγορα με καίριες παρεμβάσεις τη δομή του. Περιμετρικά τοποθετήθηκαν φωτιζόμενα ράφια για την έκθεση των προϊόντων ανά κατηγορία. Ο πάγκος εξυπηρέτησης σε μοντέρνο σχεδιασμό ειδικά κατασκευασμένος για τις ανάγκες του συγκεκριμένου χώρου δεσπόζει στο κέντρο και απέναντι από την είσοδο. Τα υλικά που επιλέχθηκαν έδωσαν μία φρέσκια διάθεση στο χώρο με το πράσινο και το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί, ενώ η χρήση του ξύλου ζεσταίνει και ισορροπεί διακοσμητικά τη συνολική εικόνα του. Παράλληλα ο ειδικά μελετημένος φωτισμός αναδεικνύει κάθε σημείο του φαρμακείου και κάθε στοιχείο που το απαρτίζει δημιουργώντας μια οικεία ατμόσφαιρα .
Η μελέτη ολοκληρώνεται με την πρόσοψη του φαρμακείου. Στόχος του σχεδιασμού ήταν να αναδείξει το και να τοποθετήσει το κατάστημα στο επίκεντρο της τοπικής αγοράς. Η φωτεινή επιγραφή στα ίδια χρώματα του εσωτερικού χώρου δημιουργούν ένα ευχάριστο ξάφνιασμα. Η εξωστρέφεια του φαρμακείου ενισχύεται από τη χρήση της τζαμαρίας που επιτρέπει την απρόσκοπτη θέαση του.