είπαν για μας

Επιτροπάκη Ευγενία και Σια

2018 | Ηράκλειο | Κρήτη

down page
Βασικός στόχος κατά τον σχεδιασμό, την διακόσμηση και την κατασκευή του φαρμακείου αποτέλεσε η δημιουργία ενός χώρου με ταυτότητα και δυνατή παρουσία στην τοπική αγορά.
To μεγάλο μέγεθος του κτηρίου ενείχε τον κίνδυνο της δημιουργίας ενός απρόσωπου και ψυχρού χώρου χωρίς χαρακτήρα. Οι καθαροί όγκοι, ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκαν τα προϊόντα περιμετρικά του φαρμακείου καθώς και η ισορροπία χρωμάτων και υλικών δημιούργησαν ένα ζεστό και οικείο χώρο. Με την τοποθέτηση των προϊόντων αριστερά και δεξιά του φαρμακείου σχηματίστηκε ένας κεντρικός ευρύχωρος χώρος που προσφέρει άνεση κινήσεων στους πελάτες και τους εργαζόμενους, αλλά και την ανεμπόδιστη θέαση όλων των προϊόντων. Ο εσωτερικός φωτισμός ενισχύει την επίπλωση φωτίζοντας έμμεσα και διακριτικά τα προϊόντα.
Οι πάγκοι εξυπηρέτησης με τον μοντέρνο σχεδιασμό τους τοποθετημένοι απέναντι από την είσοδο προσδίδουν αμεσότητα στην επαφή των πελατών με τους εργαζόμενους.
Η εξωτερική όψη με μοντέρνα, φωτεινή και εντυπωσιακή επιγραφή ανοίγει το φαρμακείο προς την τοπική αγορά ενώ με την χρήση της τζαμαρίας εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη θέαση και προς το εσωτερικό του.
Το τελικό αποτέλεσμα της κατασκευής του φαρμακείου χαρακτηρίζεται επιτυχημένο καθώς συνδυάζει αισθητική και λειτουργικότητα σε ένα αρμονικό σύνολο.