είπαν για μας

Πισκοπάκης Γιώργος

2019 - Ηράκλειο Κρήτης

down page
2015 - Μελέτη διακόσμησης - κατασκευή - ανακαίνιση - εξοπλισμός φαρμακείου στο κέντρο του Ηρακλείου

Βασικός στόχος κατά τον σχεδιασμό, την διακόσμηση και την κατασκευή του φαρμακείου ήταν η δημιουργία ενός χώρου λειτουργικού με ταυτότητα και δυνατή παρουσία στην τοπική αγορά.
Ο μικρός και ιδιαίτερος χώρος σε συνδυασμό με την ύπαρξη του παταριού αποτέλεσε τεράστια πρόκληση για μας. Κατά το μήκος του φαρμακείου αριστερά και δεξιά τοποθετήθηκαν τα προϊόντα σε ομάδες για την ευκολία τόσο του προσωπικού όσο και των πελατών. Τα τμήματα προβολής και παρουσίασης των προϊόντων βρίσκονται στο ισόγειο και στον όροφο, στον οποίο συναντάμε επίσης και ένα χώρο περιποίησης. Ο ειδικά διαμορφωμένος πάγκος εξυπηρέτησης και πώλησης βρίσκεται απέναντι από την είσοδο δημιουργώντας μια άμεση επαφή με το εξωτερικό τμήμα.
Με την ύπαρξη του αίθριου επιτυγχάνεται η ενοποίηση ανάμεσα στα δυο επίπεδα και δημιουργείται μία συνέχεια χωρίς το πατάρι να αποκόπτεται από τον υπόλοιπο κορμό του καταστήματος.
Όσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιούνται αυτά είναι το ξύλο, το γυαλί και το μέταλλο. Η επίπλωση ενισχύεται με ειδικό εσωτερικό φωτισμό, ο οποίος είναι έμμεσος και τοποθετείται πίσω από κάθε ράφι έτσι ώστε να φωτίζει διακριτικά τα προϊόντα και να τα αναδεικνύει. Επιπλέον εφαρμόστηκε ένα συστήμα προηγμένης τεχνολογίας που βασίζεται στη χρήση των leds, οι ιδιότητες των οποίων προσφέρουν πλήθος δυνατοτήτων σε ποικιλία χρωμάτων αλλά και μεγάλο φάσμα επιλογών της έντασης και της ταχύτητας εναλλαγής των χρωμάτων.
Η εξωτερική όψη με μοντέρνα, φωτεινή και εντυπωσιακή επιγραφή ενισχύει τη δυναμική του φαρμακείου σε ένα σημείο κεντρικό της πόλης ενώ με την χρήση της τζαμαρίας εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη θέαση και προς το εσωτερικό του.
Το τελικό αποτέλεσμα της κατασκευής του φαρμακείου χαρακτηρίζεται επιτυχημένο καθώς συνδυάζει αισθητική και λειτουργικότητα σε ένα αρμονικό σύνολο.