είπαν για μας

Στεφανάκη Μαρία - Όλγα

2021 - Ρέθυμνο

down page

2019 - Μελέτη διακόσμησης - κατασκευή - ανακαίνιση - εξοπλισμός φαρμακείου στο Ρέθυμνο

Με την ολοκλήρωση του φαρμακείου Στεφανάκη Μαρία- Όλγα ολοκληρώνεται ένα από τα μεγαλύτερα φαρμακεία στην Ελλάδα με τον αποθηκευτικό χώρο να καταλαμβάνει έκταση ίδια με αυτή του κεντρικού καταστήματος.
Ο κύριος χώρος ευμεγέθης και επιβλητικός ανοίγεται μπροστά στα μάτια του πελάτη ήδη από την είσοδο δίνοντας του την ευκαιρία να τον ‘’εξερευνήσει’’ ελεύθερα. Η οργανωμένη και κατά μήκος τοποθέτηση των προϊόντων με την κατηγοριοποίηση τους σε χωριστά ράφια δημιουργεί τάξη και διευκολύνει την αγορά τους. Στο τέλος του κεντρικού χώρου και απέναντι από την είσοδο βρίσκονται οι πάγκοι εξυπηρέτησης, μοντέρνοι με αισθητική που ενισχύει την γενική εικόνα του φαρμακείου. Η μοναδική ταυτότητα των χώρων και η δυναμική που αυτοί αποπνέουν δημιουργούν ένα ξάφνιασμα και εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά.
Η επίπλωση ενισχύεται με ειδικό εσωτερικό φωτισμό, ο οποίος είναι έμμεσος και τοποθετείται πίσω από κάθε ράφι έτσι ώστε να φωτίζει διακριτικά τα προϊόντα και να τα αναδεικνύει. Επιπλέον η εφαρμογή ενός συστήματος προηγμένης τεχνολογίας που βασίζεται στη χρήση των leds, προσφέρει πλήθος δυνατοτήτων σε ποικιλία χρωμάτων αλλά και μεγάλο φάσμα επιλογών της έντασης και της ταχύτητας εναλλαγής των χρωμάτων.
Η χρήση υλικών που προσομοιάζουν σε φυσικά, όπως το ξύλο και η πέτρα σε συνδυασμό με την επιλογή γήινων χρωμάτων συνδέουν τον εσωτερικό χώρο με την εξωτερική όψη και κατ’ επέκταση με τον περιβάλλοντα χώρο και την ιδιαίτερη μορφολογία της περιοχής.
Η εξωτερική όψη με το στοιχείο της πέτρας ενισχύει τη δυναμική του φαρμακείου, το αναδεικνύει και το καθιστά σημείο αναφοράς της τοπικής αγοράς.

Φωτογραφίες: Φάις Γιάννης