είπαν για μας

Φέτση Ιωάννα

2019 - Βασιλική Λευκάδας

down page
2019 - Μελέτη διακόσμησης - κατασκευή - ανακαίνιση - εξοπλισμός φαρμακείου στη Λευκάδα

Η μελέτη αφορά στην ανακαίνιση του ισόγειου χώρου του φαρμακείου στο χωριό Βασιλική Λευκάδας στεγασμένο σε ένα κτήριο με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική .Ο σχεδιασμός είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου με ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις ιδιοκτήτριας.
Εκμεταλλευόμενοι τους τοίχους περιμετρικά του φαρμακείου τοποθετήσαμε σε κατηγορίες τα προϊόντα με τον πάγκο εξυπηρέτησης να βρίσκεται στο κέντρο απέναντι από την είσοδο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις κατασκευαστικές λεπτομέρειες καθώς και στον χαρακτήρα του κτηρίου ο οποίος απαιτούσε συγκεκριμένες σχεδιαστικές παρεμβάσεις προκειμένου να μην αλλοιωθεί η ταυτότητά του.
Ο ειδικός φωτισμός στα ράφια και σε όλο το φαρμακείο αναδεικνύει τα διάφορα σημεία αλλά και τα προϊόντα ενισχύοντας την οικεία ατμόσφαιρα. Το έντονο χρώμα στους τοίχους λειτουργεί ως έμμεσος συμβολισμός του γαλάζιου της θάλασσας συνδυασμένο με τα ξύλινα στοιχεία να συνθέτουν ένα σκηνικό φρεσκάδας και ευεξίας. Από την άλλη πλευρά η βελτίωση της εξωτερικής όψης ενδυνάμωσε την εξωστρέφεια του φαρμακείου και ανέδειξε το κατάστημα σε μια όμορφη γωνιά της τοπικής αγοράς.
Η στενή συνεργασία με την ιδιοκτήτρια-φαρμακοποιό εξασφάλισε ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας έναν άκρως προσωπικό χώρο, με βάση τις επιθυμίες της ίδιας, ακολουθώντας παράλληλα το καινοτόμο και σύγχρονο σχεδιαστικό ύφος του αρχιτεκτονικού γραφείου μας.