είπαν για μας

Τζωρακολευθεράκης Κων/νος

2012 | Ηράκλειο | Κρήτη

down page
2012 – Μελέτη διακόσμησης-κατασκευή-ανακαίνιση-εξοπλισμός φαρμακείου Τζωρακολευθεράκης Κωνσταντίνος στο κέντρο Ηρακλείου Κρήτης

Η ανακαίνιση αφορά ένα από τους παλαιότερους εμπορικούς χώρους στο κέντρο του Ηρακλείου, που επί 25 χρόνια καμία επιχείρηση δεν κατάφερε να ανθοφορήσει. Γι' αυτό το λόγο η Μελέτη βασίστηκε στο να γίνει ο χώρος σημείο αναφοράς μετά από χρόνια. Με τη δημιουργία ξεκάθαρων όγκων, ενός ενιαίου χώρου ανοιχτού προς τους καταναλωτές με όψη που φαίνεται από το δρόμο και σήμανση προς την ίδια κατεύθυνση, λιτή και ξεκάθαρη να δίνει το στίγμα του φαρμακείου και να κάνει αισθητή την παρουσία του στην τοπική αγορά.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της σύνθεσης αποτελεί ο καμπύλος τοίχος προβολής – έκθεσης προϊόντων, ο οποίος αγκαλιάζει τον πάγκο εξυπηρέτησης. Ο τοίχος αυτός λειτουργεί και ως βιτρίνα, καθώς είναι ορατός και από το εξωτερικό του φαρμακείου.


Κάθε ομάδα προϊόντων παρουσιάζεται ως θεματική ενότητα, ενώ παράλληλα με την περιμετρική τοποθέτησή τους δημιουργείται ένας κεντρικός ευρύχωρος χώρος που προσφέρει άνετη κίνηση στους πελάτες.
Ο φωτισμός του χώρου μελετήθηκε ιδιαιτέρως. Το μπλε χρώμα συνδυασμένο με το λευκό και το γκρι στους τοίχους να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον οικείο, δροσερό και αισιόδοξο ενώ παράλληλα τονίζει και προβάλλει τα εμπορεύματα. Η διατήρηση του πετροχτιστου τοίχου στο εργαστήριο αναδεικνύει το φυσικό στοιχείο στο χώρο. Ενώ παράλληλα δίνει μια ξεχωριστή πινελιά στο μοντέρνο ύφος του φααρμακείου.