είπαν για μας

Λαδόπουλος Αντώνιος

2014 - Αθήνα

down page
2014 - Μελέτη διακόσμησης - κατασκευή - ανακαίνιση - εξοπλισμός φαρμακείου στην Αθήνα

Η αρχιτεκτονική μελέτη αφορά στην κατασκευή, διακόσμηση και εξοπλισμό ενός ακόμη φαρμακείου στην Αθήνα. Βασική πρόκληση για μας αποτέλεσε ο μεγάλος ισόγειος χώρος και η εξίσου μεγάλη πρόσοψη, που έπρεπε να διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην φαίνεται αχανής.
Ο τετραγωνισμένος χώρος βοήθησε να υπάρξει συμμετρία στη διαμόρφωση των ραφιών προβολής των προϊόντων που τοποθετήθηκαν περιμετρικά του φαρμακείου. Κάθε ομάδα σκευασμάτων καλύπτει μια κάθετη ραφιέρα δημιουργώντας τάξη στο χώρο και ευκολία στον εντοπισμό τους. Απέναντι από την είσοδο ένας μακρόστενος ξύλινος πάγκος εξυπηρέτησης περιμένει τους πελάτες για οποιαδήποτε βοήθεια, ενώ πίσω από αυτόν
η συρταριέρα ντυμένη και αυτή με ξύλο διευκολύνει τη δουλειά του φαρμακοποιού.
Η μεγάλη πρόσοψη διακόπτεται από μια κολώνα την οποία, αφού καλύψαμε με ξύλο, αξιοποιήσαμε ως σημείο επικοινωνίας των πελατών με το φαρμακείο τις ώρες που είναι κλειστό.
Έτσι, τοποθετήσαμε μια οθόνη για την παρουσίαση προϊόντων ή ενημερώσεων του φαρμακείου. Η πρόσοψη επίσης σε ίδια έκταση με τον εσωτερικό χώρο επιτρέπει την ανεμπόδιστη θέαση ολόκληρου του φαρμακείου απ’έξω.
Η χρήση του ξύλου και του γυαλιού σε συνδυασμό με τα γήινα απαλά χρώματα στους τοίχους και το πάτωμα δίνουν την αίσθηση της καθαρότητας και της υγείας.
Το τελικό αποτέλεσμα, με υψηλή αισθητική και minimal αναφορές, προσδίδει στο φαρμακείο το χαρακτήρα ενός καταστήματος με υψηλά τεχνολογικά χαρακτηριστικά, απαντώντας συγχρόνως σε όλες τις νέες ανάγκες για λειτουργικότητα, αισθητική, προσαρμοστικότητα, και ικανότητα να γίνεται ελκυστικό στους πελάτες.