είπαν για μας

Λυδάκη Νίτσα

2010 - Ηράκλειο,Κρήτη

down page

2010 – Μελέτη διακόσμησης - κατασκευή - ανακαίνιση- εξοπλισμός φαρμακείου στην Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο Κρήτης

Η μελέτη αφορά στην ανακαίνιση και διαμόρφωση του χώρου ενός ισόγειου φαρμακείου με πατάρι στην Αλικαρνασσό.
Ο σχεδιασμός στοχεύει στην δημιουργία μίας νέας αντίληψης για τον χώρο του φαρμακείου και στηρίζεται στην άμεση συνεργασία με τον πελάτη, ώστε να αξιοποιούνται στο μέγιστο βαθμό τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι ανάγκες του συγκεκριμένου φαρμακείου, συνδυάζοντας την οικεία ατμόσφαιρα με τη βέλτιστη εργονομία και λειτουργικότητα.
Κοντά στην είσοδο του φαρμακείου συναντάμε τα τμήματα προβολής - παρουσίασης των προϊόντων και στο πίσω μέρος του χώρου ένα κλειστό οργανωμένο παρασκευαστικό εργαστήριο.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις κατασκευαστικές λεπτομέρειες, καθώς και στο χαρακτήρα των ιδιαίτερων στοιχείων του χώρου (σκάλα, πατάρι, γραφικά κτλ.), τα οποία συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν την μελέτη σχεδιασμού. Η σαφής γλυπτική διάθεση της σκάλας, σε συνδυασμό με τα γραφικά που μελετήθηκαν αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο χώρο, αναδεικνύουν και παράλληλα ενοποιούν αισθητικά και δυναμικά τους δύο χώρους, ισόγειο - πατάρι.
Χρησιμοποιούνται υλικά όπως ξύλο, γυαλί, inox επιφάνειες κα. Στις θεματικές βιτρίνες εντός του καταστήματος συναντάμε έμμεσο εντοιχισμένο τεχνητό φωτισμό, ο οποίος φωτίζει διακριτικά όλα τα προϊόντα και να τα αναδεικνύει.
Η στενή συνεργασία με τον πελάτη εξασφάλισε ένα διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας έναν άκρως προσωπικό χώρο, καθώς αντιπροσωπεύει τις επιθυμίες και το χαρακτήρα του, ακολουθώντας παράλληλα το καινοτόμο και σύγχρονο σχεδιαστικό ύφος του αρχιτεκτονικού γραφείου.