είπαν για μας

Τσιαγάς Ιωάννης

2015 | Αίγιο

down page

2015 - Μελέτη διακόσμησης - κατασκευή - ανακαίνιση- εξοπλισμός φαρμακείου Τσιαγάς Ιωάννης στο Αίγιο

H μελέτη αφορά στο σχεδιασμό ενός φαρμακείου στο Αίγιο το οποίο μεταφέρθηκε στον υπάρχοντα χώρο από άλλο σημείο της πόλης. Γι΄ αυτό φροντίσαμε να αναδείξουμε μια νέα και ξεκάθαρη ταυτότητα η οποία θα βοηθούσε στην ενίσχυση του κύρους του. Μια νέα αντίληψη για το χώρο του φαρμακείου που στηρίζεται στην άμεση συνεργασία με τον πελάτη, συνδυάζοντας την οικεία ατμόσφαιρα με τη βέλτιστη εργονομία και λειτουργικότητα.
Η μεγαλύτερη πρόκληση και δυσκολία, ωστόσο της συγκεκριμένης μελέτης ήταν το μακρόστενο σχήμα σε σχέση με το ύψος του εσωτερικού χώρου καθώς και η στενή όψη του δρόμου. Με γνώμονα αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δώσαμε προσοχή τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην κατασκευή.
Η εξωτερική όψη του μαρτυρά ένα σύγχρονο φαρμακείο με τον νοητό πράσινο σταυρό που σχηματίζεται από τη λέξη ΄΄φαρμακείο΄΄ και με την τζαμαρία που επιτρέπει την άμεση επικοινωνία με τους πελάτες. Κατά μήκος του χώρου στην αριστερή και δεξιά πλευρά παρουσιάζονται ως ενότητες τα προϊόντα. Αυτές οι ομάδες σε σχήμα Π παρατίθενται περιφερειακά στον ισόγειο χώρο και είναι ορατές ήδη από την είσοδο. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται άνεση κινήσεων τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους πελάτες ώστε να εντοπίζουν ανεμπόδιστα τα προϊόντα που αναζητούν. Σε ευθεία με την είσοδο τοποθετήθηκε ο πάγκος εξυπηρέτησης και πώλησης ενώ στο πίσω μέρος του βρίσκεται ένα κλειστό οργανωμένο παρασκευαστικό εργαστήριο.
Το πατάρι έχει οπτική επαφή με τον υπόλοιπο χώρο του φαρμακείου και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μέσα από τον χώρο του εργαστηρίου. Παράλληλα εκμεταλλευτήκαμε το σημείο των παραθύρων κατάλληλα δημιουργώντας ράφια και βιτρίνα- έκθεση των προϊόντων στο επάνω μέρος του φαρμακείου.
Στους τοίχους χρησιμοποιήθηκε πατητή τσιμεντοκονία και χρώματα γήινα, τα οποία σε συνδυασμό με τον χρωματιστό κρυφό φωτισμό προσδίδουν μια ενδιαφέρουσα μοντέρνα εικόνα ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν τα προϊόντα.
Παρά τις δυσκολίες του χώρου, η στενή συνεργασία με τον πελάτη εξασφάλισε ένα διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας έναν άκρως προσωπικό χώρο, καθώς αντιπροσωπεύει τις επιθυμίες και το χαρακτήρα του, ακολουθώντας παράλληλα το καινοτόμο και σύγχρονο σχεδιαστικό ύφος του αρχιτεκτονικού γραφείου μας.