είπαν για μας

Μενεγάκη-Μωυσάκη

2012 | Ηράκλειο | Κρήτη

down page

2011 – Μελέτη διακόσμησης- κατασκευή-ανακαίνιση-  εξοπλισμός φαρμακείου Μενεγάκη Ε.&Μωυσάκη Λ. στην Αλικαρνασσό Ηρακλείου Κρήτης

Η μεγαλύτερη πρόκληση και δυσκολία της συγκεκριμένης μελέτης ήταν η συνένωση δύο διαφορετικών χώρων για τη δημιουργία του φαρμακείου. Ο χώρος του κλιμακοστασίου του κτιρίου, ο οποίος διαχώριζε τους δύο χώρους, αλλά και η δυνατότητα πρόσβασης και από τις δύο οδούς αποτέλεσαν τους βασικούς περιορισμούς και τις παραμέτρους που επηρέασαν τον σχεδιασμό, με στόχο καταρχήν τη λειτουργικότητα του χώρου, κατά δεύτερον την αισθητική και τρίτον την ξεχωριστή ταυτότητα του φαρμακείου. Η τυπολογία, ο εμπλουτισμός της σήμανσης, οι σχέσεις των διαφορετικών τμημάτων του χώρου και η πλήρης εκμετάλλευση του χώρου, προτείνοντας έξυπνες λύσεις στην αποθήκευση και προβολή – έκθεση των προϊόντων αποτέλεσαν βασικά κριτήρια σχεδιασμού, στοχεύοντας σε μία νέα και ξεκάθαρη ταυτότητα φαρμακείου, τόσο για τα πλαίσια της Ελλάδας όσο και διεθνώς.
Τα τμήματα προβολής και παρουσίασης των προϊόντων, τα οποία ενισχύονται με εσωτερικό φωτισμό, ο οποίος είναι έμμεσος και τοποθετείται πίσω από κάθε ενότητα ραφιών έτσι ώστε να φωτίζει διακριτικά τα προϊόντα και να τα αναδεικνύει, οργανώνονται με γνώμονα τις εισόδους του φαρμακείου, ενώ το οργανωμένο παρασκευαστικό εργαστήριο αναπτύσσεται δίπλα στον χώρο του κλιμακοστασίου.
Παρά τις δυσκολίες, λόγω της μεγάλης ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου χώρου, το τελικό αποτέλεσμα, με υψηλή αισθητική και minimal αναφορές, προσδίδει στο φαρμακείο τον χαρακτήρα ενός καταστήματος με υψηλά τεχνολογικά χαρακτηριστικά, απαντώντας συγχρόνως σε όλες τις νέες ανάγκες για λειτουργικότητα, αισθητική, προσαρμοστικότητα, εκθεσιακή ευλυγισία και ικανότητα να γίνεται ελκυστικό στους ενδιαφερόμενους - πελάτες.